با انواع برنج در دنیا آشنا شوید. برنج از مهم ترین غلات و اقلام غذایی جهان است که ده ها راه مختلف برای دسته بندی آن وجود دارد، اما به طور کلی برنج دانه ای است در اندازه های بلند، متوسط و کوتاه. برنج هایی که در دسته بندی اصلی قرار می گیرند رایج ترین برنج هایی هستند که می توانید از سوپر مارکت ها و خواربار فروشی ها تهیه کنید. علاوه بر این دسته بندی، برنج های خاص دیگری هم وجود دارند که با گذشت زمان بیشتر به بازار معرفی می شوند. در ادامه این مقاله با معرفی انواع برنج به بررسی خلاصه برخی از آن‌ه ...

آشنایی با انواع برنج در دنیا



 

شناخت انواع برنج, انواع متفاوت برنج

با انواع برنج در دنیا آشنا شوید

 

برنج از مهم ترین غلات و اقلام غذایی جهان است که ده ها راه مختلف برای دسته بندی آن وجود دارد، اما به طور کلی برنج دانه ای است در اندازه های بلند، متوسط و کوتاه. برنج هایی که در دسته بندی اصلی قرار می گیرند رایج ترین برنج هایی هستند که می توانید از سوپر مارکت ها و خواربار فروشی ها تهیه کنید. علاوه بر این دسته بندی، برنج های خاص دیگری هم وجود دارند که با گذشت زمان بیشتر به بازار معرفی می شوند. در ادامه این مقاله با معرفی انواع برنج به بررسی خلاصه برخی از آن‌ها می پردازیم.

 

انواع برنج کدامند؟

گروه اول: برنج‌های دانه بلند

۱.  برنج سفید

برنج سفید دانه بلند یکی از شناخته شده ترین انواع برنج در هر آشپزخانه ای است و معمولا به روش جذبی در یک قابلمه با مقدار مشخصی آب پخته می شود. برنج این آب را جذب می کند، بافتی نرم و پف کرده به دست می آورد و دانه های آن از هم متمایز هستند. 

 

انواع برنج,آشنایی با انواع برنج

برنج سفید دانه بلند یکی از شناخته شده ترین انواع برنج است

 

۲. برنج قهوه ای

برنج قهوه‌ای دانه بلند نوع کامل برنج سفید است که سبوس و لایه های گیاهی از آن جدا نشده‌اند، به همین دلیل برنج قهوه ای طعمی فندقی دارد و زیر دندان حس می‌شود. یکی از سریع ترین روش ها برای طبخ برنج به قول ما ایرانی ها دم کردن، یا به قول فرنگی ها ب‍ه شیوه پاستا درست کردن است. به این شکل که برنج را داخل یک قابلمه بزرگ حاوی آب جوش می ریزید و می گذارید بجوشد تا نرم شود، سپس به کمک آب کش آب اضافی را خالی می کنید. به کمک این روش می توان برنج قهوه ای را به خوبی طبخ کرد.

 

مدل های مختلف برنج, گروه های متفاوت برنج

برنج قهوه‌ای دانه بلند نوع کامل برنج سفید است

 

۳. برنج باسماتی

باسماتی، برنج اصلی در تهیه غذاهای هندی و پاکستانی است که با دانه ه��ی بسیار بلند، عطر و طعم متمایزش شناخته می شود. برنج باسماتی را به مدت یک تا دو ساعت قبل از پخت باید خیساند.

 

آشنایی با برنج های دانه بلند,برنج های دانه ریز

باسماتی، برنج اصلی در تهیه غذاهای هندی و پاکستانی است

 

4. برنج جاسمین

برنج جاسمین نوعی برنج تایلندی است که دانه های بلند و نیمه شفاف دارد، بعد از پخت عطری خوش و ملایم از آن بلند می شود و بافتی چسبناک پیدا می کند. برنج جاسمین را باید قبل از پختن شست تا نشاسته اضافی خود را پس دهد.

 

انواع متفاوت برنج,مدل های متفاوت برنج

برنج جاسمین نوعی برنج تایلندی است که دانه های بلند و نیمه شفاف دارد

 

گروه دوم: برنج های دانه متوسط

۱. برنج ژاپنی (برنج سوشی)

معمولا از برنج‌های مدل ژاپنی برای درست کردن سوشی استفاده می شود اما به عنوان یک برنج ساده برای کنار غذا نیز بسیار مناسب است. این برنج به صورت خام حالتی نیمه شفاف و سفت دارد اما پس از پخت حالتی چسبنده پیدا می‌کند.

 

آشنایی با انواع برنج,شناخت انواع برنج

برنج جاسمین نوعی برنج تایلندی است که دانه های بلند و نیمه شفاف دارد

 

۲. برنج بُمبا

بُمبا نوعی برنج اسپانیایی است که برای درست کردن غذای سنتی پایِلا استفاده می شود. برنج بُمبا دو برابر برنج دانه بلند آب جذب می کند، با این حال مثل سایر برنج های دانه کوتاه حالت چسبنده پیدا نمی کند.

 

روش های پخت برنج جاسمین, مدل های مختلف برنج

بُمبا نوعی برنج اسپانیایی است که برای درست کردن غذای سنتی پایِلا استفاده می شود

 

گروه سوم: برنج های دانه کوتاه

۱. برنج آرباریو

برنج آرباریو از انواع برنج ایتالیایی و یکی از فراوانترین برنج های سوپرفینو (فوق‌العاده) ایتالیایی است که در گذشته برای درست کردن ریزوتو از آن استفاده می شده است. برنج آرباریو دارای دانه های چاق و درشت و مقادیر زیادی آمیلوپکتین است. آمیلوپکتین نوعی نشاسته چسبناک است که در تبلیغات تجاری ریزوتو به عنوان عامل ایجاد کننده بافت خامه ای آن نمایش داده می شود.

 

گروه های متفاوت برنج,آشنایی با برنج های دانه بلند

برنج آرباریو دارای دانه های چاق و درشت و مقادیر زیادی آمیلوپکتین است

 

۲. برنج قهوه ای دانه کوتاه

برنج قهوه‌ای دانه کوتاه مانند انواع دیگر برنج دانه کوتاه دارای سطح بالایی از آمیلوپکتین است که موجب می شود بعد از پخت کمی چسبنده شود. سبوس دست نخورده این برنج باعث می شود نسبت به برنج سفید کمی سفت باشد.

 

آشنایی با برنج های دانه بلند,آشنایی با انواع برنج

برنج قهوه‌ای دانه کوتاه بعد از پخت کمی چسبنده می شود

 

گروه چهارم: برنج های خاص

۱. برنج سیاه چینی

برنج سیاه چینی که به آن برنج ممنوعه می گویند یک برنج کامل است که پس از پخته شدن شکلش را حفظ می کند، نمی‌چسبد و بافتی نرم دارد. به لطف رنگ بنفش تیره این برنج می تواند جلوه خوبی به هر غذایی بدهد.

 

آشنایی با برنج های دانه بلند,آشنایی با انواع برنج

برنج سیاه چینی که به آن برنج ممنوعه می گویند یک برنج کامل است

 

۲. برنج وحشی

برنج وحشی در واقع برنج نیست، بلکه دانه نوعی گیاه موسوم به آمریکای شمالی است. امروزه بر خلاف اسم آن که انتظار می‌رود به صورت خودرو رشد کند، برنج وحشی کشت و برداشت شده و در سوپر مارکت‌ها به فروش می‌رسد. دانه های بلند آن که به شدت نیاز به جویدن دارند، لذت خاصی به غذاهای برنجی می‌دهند.

 

شناخت انواع برنج, انواع متفاوت برنج

برنج وحشی در واقع برنج نیست، بلکه دانه نوعی گیاه موسوم به آمریکای شمالی است

 

3. برنج کالیجیرا

این برنج نوعی برنج دانه متوسط متعلق به منطقه بنگال در کشور هند است که به خاطر اندازه کوچکش به آن «بچه باسماتی» می گویند. برنج کالیجیرا به طور سنتی به روش آب کش پخته می شود و به عنوان یک جایگزین خوب برای برنج باسماتی استفاده می شود.

 

انواع برنج,آشنایی با انواع برنج

برنج کالیجیرا به طور سنتی به روش آب کش پخته می شود

 

منبع : kalleh.com

کلمات کلیدی :
نظرات بییندگان :

بهترین مشاغل و خدمات شهر خود را ، در سایت نشونه پیدا کنید.

مشاهده سایت نشونه